La bellesa de la brossa

«TRASH» ÉS LA SÈRIE FOTOGRÀFICA QUE PRESENTA FERRAN GIMÉNEZ A LA GALERIA HORIZON DE COLERA

 Galeria Horizon, Colera. Juliol-Agost 2018

 

La fotografia, malgrat que assumida ja plenament la seva pertinença a l’art com una de les seves expressions, sempre segueix essent un territori discutit en què es posa en qüestió la seva artisticitat, la seva validesa estètica, com si el que donés valor a una obra fos el llenguatge escollit i no precisament la seva qualitat artística. Encara elogiem els fotògrafs que treballen la imatge de forma pictòrica o plàstica, amb la connotació que el fet d’allunyar-se de la fotografia és un clar avantatge per a l’obra.

Sigui com sigui, Ferran Giménez dinamita d’arrel qualsevol debat sobre el caràcter artístic del seu treball. «Trash» és una sèrie compositiva i sensitiva, apel·la a les sensacions i als pensaments de l’espectador, que es veuen obligats a oscil·lar sense refugi entre l’abstracció i la identificació dels elements que la configuren, entre la vulgaritat i la bellesa. Perquè tot allò que hom pot identificar en aquestes composicions pertany al vulgar món de la brossa i els objectes de rebuig, però és en la seva estructura on resideix la seva exquisidesa. Giménez fa una labor alquímica, transfigura una matèria rebutjada i inútil en una obra delicada i plena de sensibilitat. Hi ha poques millors maneres de demostrar que la fotografia i la pintura poden treballar en la mateixa direcció, un d’aquests objectius que tant valora la Galeria Horizon, un llarg projecte de teixit de discursos i interconnexions entre àmbits aparentment allunyats de l’art i la cultura.

El proper dissabte 28 de juliol a les 19:30 h, el mateix artista serà present a la galeria, per parlar de la sèrie presentada i per oferir posteriorment l’oportunitat de conversar sobre la seva obra i respondre qualsevol dubte sobre el seu procés o les seves característiques. De ben segur que s’hi podrà debatre sobre com l’obra s’apropa als límits entre fotografia i pintura.

 

Accents 27 de juliol 2018, Diari de Girona

 

Deixa un comentari